MoDoToLo's Pleasure Place

Hello!!

Terug van vakantie!

We zijn er weer! Na 1 week Normandie en een week Bretagne zijn we weer thuis! Hebben een heerlijke tijd gehad!

Hier alvast een leuk portretje met het gezin, met dank aan Joanne, met wie we in week 2 in Bretagne hebben gezeten.

Blokhut!!

Is het een beetje te zien?
Is het een beetje te zien?

Nou, papa heeft hard gewerkt maar het gaat echt echt mooi worden, onze boomhut! De kids zijn er al gek mee, en er moeten nog wat raampjes en spionnengaten in en wat meubilair en dan is ie klaar!

 

De deur heeft een coole vorm en Udo heeft vanaf de schommel een loopbrug gemaakt. Aan 2 kanten kan je om de hut heenlopen, een soort porch, en er komt ook nog een ladder naar de buurjongen. Druk druk, maar het wordt steeds leuker in de tuin! 

Papa's hulpje

Jaja, we hebben een soort hulp in de huishouding. Hij sloopt veel en houdt ons erg op onze tenen, maar wil ook graag helpen! Hier helpt ie papa met kneden! Schattig he?

Milo is sowieso een erg fysiek lerend mannetje. Tom lijkt meer van het nadenken en het analyseren en dan toepassen, terwijl Milo de hele fysieke bewegingen vaak nadoet, niet altijd met een helder idee van wat ie nou aan het doen is. Erg leuk dat verschil!

Milo 2 jaar!

Milo is blij met z'n taart!
Milo is blij met z'n taart!

Wat een mijlpaal weer, jeetjemineetje! Die kleine koter is zo klein niet meer en laat dat duidelijk merken! Hij babbelt erop los, en kon gisteren helemaal los gaan op de taart op zijn verjaardag! Deze is speciaal voor hem gemaakt door Olivia's Bakery hier in Schiedam en is gluten en lactosevrij. Zo kon ie snoepen zonder buikpijn! Nou, en dat heeft ie gedaan!

 

Een heleboel kado's en ook nog bezoek maakten z'n dagje compleet! Vooral de Vespa loopfiest is een groot succes, (see Milo). Erg leuk!

 

Dank allemaal voor de lieve felicitaties, de komst, de kado's en kaartjes! Het was een mooie dag!

Dit is nou typical Milo..

Ja, en dan zo vandaag (zondag 17 juni) zijn er nauwelijks schoenen te vinden in huis die nog droog zijn. Ook zonder waterbadje weet ie wel restjes water te vinden waar z'n schoenen inpassen..En hij wil al nauwelijks schoenen aan, dus zodra het mooi weer is, gaan we nu maar es waterschoentjes proberen..Hopelijk is ie snel gehard tegen verkoudheid.. (laarsjes wilde die vandaag ook niet aan..Ipv schoen fetisjist hebben wij een schoen-fussysjist)..

 

 

Shame on us..

Glimkereltjes
Glimkereltjes

Jeetje, wat is dat schandalig lang geleden...Shame on me vooral, als bijhoudert van de site..

Ik heb net het contract verlengd voor 1 jaard us we gaan weer osn best doen om wat vaker het bij te houden, miscshien minder zwaar in d etekst maar we gaan op z'n minst een poging doen :-). Hoor graag van jullie of dat gewaardeerd wordt of dat ik maar meteen moet opdoeken.. :-).

 

Hier nog een heerlijke foto van de kereltjes, afgelopen april genomen!

 

Tom jarig geweest!

Let op de kaarsjes in de vorm van auto's!!
Let op de kaarsjes in de vorm van auto's!!

Hallo allemaal!

 

Ja, na alweer de 3e verjaardag met vliegtuigen, was het nu tijd voor de 4e verjaardag op 4 oktober waar Tom niet langer 4 maar nu 5 jaar is geworden! Het is weer uitgebreid gevierd! We zijn een dagje met opa Cees en oma Liya naar Drievliet geweest, op de dag zelf lekker aan de taart (zie hiernaast) en de dag daarna het kinderfeestje met piratenthema! Dat feestje heeft papa helemaal alleen gedaan, wat erg stoer was. Mama was aan het werk wantdie moest veel afronden want die stopt half oktober met werken bij Unilever! Die gaat een nieuwe job beginnen in januari! Daar over later wel meer!

Tom zit nu in groep 2 en het gaat super! Jongejonge wat gaat het hard, vinden jullie niet?

 

Ook nog hartelijk bedankt voor alle lieve attenties voor Tom z'n grote dag! Weer fantastisch, met als topper weer de zelfgemaakte kaart van Woppie: Subliem!

Thanx allemaal!

Major life events!

Even in formatie voordat de Pitts wegscheurde!
Even in formatie voordat de Pitts wegscheurde!

Hi Allemaal!

 

Weer veel ste lang geleden! En toch weer zoveel gebeurd. Ondertussen is het voornaamste major life event wel dat ik 40 jaar ben geworden en Udo heeft er goed voor gezorgd dat ik dat voorlopig niet meer ga vergeten!! Als je er klaar voor bent, volgt hier het hele verhaal:!

Na een groot feest in de tuin met gelukkig onverwachte zon werd ik meegekaapt naar Teuge. Daar stond ons hotelletje voor 2 klaar in de vorm van een oud Russisch toestel, de Ilyushin-18, geweldig! Met cockpit en alles erin waar je aan alle knoppen mocht zitten, en aan de gas-throttles en het roer en ga zo maar door: leuk speelgoed dus! De rest van het oude toestel was omgebouwd tot vet superluxe hotelleke voor 2, incl jacuzzi en sauna dus dat was afzien. Het toestel stond naast een tankstation voor vliegtuigen dus hebben we heel de tijd vliegtuigen kunnen kijken, een boel oude Antonov’s 2 en heel wat dubbeldekkers! Smullen dus!

 

’s Ochtends werd er een enorm ontbijt geserveerd waar ik me helemaal klem aan had gegeten, en ik die ochtend in het gastenboek opschreef: “ik hoop niet dat we gaan stuntvliegen, want dan hou ik dit heerlijke ontbijt niet binnen!” Mag je dus drie maal raden wat we gingen doen……juist ja.

Dat wist  ik pas vrij laat want 2 enthousiaste mannen kwamen ons hotelleke binnen met een parachutepak dus ik kreeg enorm de zenuwen … Holy F… werd de term van die dag..(pardon my french).

 

Wederom moest ik mee, nu naar de hangar en daar stond een prachtige oude kist, een Pitts (zie verhaal op http://www.aviators.nl/kop.html) en tja, daar zou ik een vluchtje in maken.. Maar dan wel een met loopings, rollers, hammerheads en meer van dat soort toepasselijke benamingen. Ik voelde het ontbijt al wat hoger komen..

Ook moest ik een parachute aan en een crashcourse (haha..leuk woord hier) parachutespringen doen: na 1 x correct nadoen was ik geslaagd en dat voelde wel heftig met iets wat mogelijk een levensreddende taak zou kunnen zijn..maar ok. Dirk, de eigenaar en zeer enthousiaste stuntpiloot probeerde me op m’n gemak te stellen door te vertellen over de enorme brandbaarheid van de Pitts en de snelheden van 400 km waarmee we op aarde af zouden storten.

Udo had in gesprekken van te voren wel aangegeven dat ik geen echte held was maar beetje schudden wel leuk zou zijn, een beetje wat G-forces ervaren zeg maar. Haha.. Udo die mee vloog in een Cessna ernaast (en daarachter, want zo’n Cessnaatje kan ongeveer 180 km per uur, en wij 2 x zo snel...) zodat ie er wat van mee kon krijgen want op de grond ben je in 3  seconden uit het zicht. De take off was al niet voor watjes want lullig opstijgen was voor Cessnaatjes volgens Dirk: hij wilde in volle vaart naar het einde van de baan en dan kaarsrecht omhoog. 1 op de 20 vond dat niet leuk volgens Dirk en als ik die ene zou zijn, tje, dan had ik pech gehad..hihi. De leukerd!

 

Nou, het werd iets meer dus dan alleen wat schudden en Udo keek z’n ogen uit toen we bijna wel het hele looping-menu doorgingen, op de kop vlogen, kaarsrecht de hemel in en daarna kaarsrecht op de grond af, rondjes rolden etc!  Temidden van prachtige wolken en tussendoor scheurden we af en toe langs Udo’s toestelletje zodat ie wat foto’s kon maken (Udo wilde zelf niet in de Pitts..grappige gozer..).

Echter na 25 min voelde ik me niet lekker en Dirk had me gewaarschuwd dat dat ook niet meer weg zou trekken en hij direct de landing in zou zetten. En na nog een paar rollen die ik er nog wel even uit wilde halen (want hoe vaak maak je dit mee?) daalden we keurig en rustig, genietend van het landschap en prachtige wolkenpartijen (en het klamme zweet), en eenmaal op de grond kreeg ik de 5 puntsgordel en parachute maar net snel genoeg af om de Pitts schoon te houden en op het grasveldje ernaast over m’n nek te gaan.

Dus in 1 woord: GEWELDIG!!!

Oja, ik had ook nog zelf mogen vliegen (alleen bochtjes hoor). Ook errug tof en voelde me ook een heuse stuntpiloot.

De foto die standaard gemaakt moet worden na afloop volgens Dirk, is de G-force indicator waar de uiterste standen van die vlucht op af te lezen zijn. Het toestel kan G-krachten hebben van -3 tot +6 en ik heb van -2 tot 5,5 meegemaakt..en dat is erg heftig ( zo heftig dat ik na 20 meter in de auto weer langs de berm stond over te geven..maarja, Dirk zei ook na de vlucht pas dat we beter geen alcohol hadden kunnen drinken de avond daarvoor. Gouwe tip dus voor wie nog gaat..).

Hoe kan je dit hebben zonder drukpak wordt me gevraagd, maar dat kan dus wel, maar ook alleen door speciale perstechnieken die je leert te gebruiken in de vlucht om die druk aan te kunnen tijdens de ergste krachten. Dus het heeft wel wat weg van een bevalling: persen, gillen en opgelucht na afloop. Een aanrader dus!

1 jaar!

Hij vond de taart best lekker, alleen smeerde er eerst de tafel mee in...
Hij vond de taart best lekker, alleen smeerde er eerst de tafel mee in...

Daar is ie dan: Milo is alweer 1 jaar oud! Jeetje, wat is dit afgelopen jaar hard gegaan. Het snelste jaar van m'n leven!

Milo had mazzel want het is totaal 4 dagen feest geweest voor hem, dus die heeft niet te klagen gehad. Vier dagen snoepen, en bezoek en kado's dus wel een topjaar voor 'm! Milo is een mensenmens dus die vond het allemaal heerlijk!

Hij wandelt ondertussen hele kilometers, kruipen is voor watjes lijkt ie te denken..

Nou, op naar het volgende jaar. Mama blijft sniffend achter want de baby is allang geen baby meer... :-)

MIJLPAAL!!

Jaaaaa, vandaag, een week voor z'n 1e verjaardag, zet Milo z'n eerste 5 stappies los! Yeah!!

Cool or what! Hij loopt er af en toe wat dronken bij, maar hij klapt zelf enthousiast voor z'n eiegn kunnen, en terecht!!

page loading